Hvordan mærker du komfortzonen?

11/02/2022
11/02/2022 tina

Ja, hvordan mærker man komfortzonen?

Det er vel, når det går meget godt, men alligevel er der meget skriveri om, at vi skal træde udenfor komfortzonen. Det er efter sigende der, at vi udvikler os. Hvis vi bare bliver i komfortzonen, så bliver den bare mindre, er der også nogen, der siger. Men vi kan heller ikke tegne den, komfortzonen er en, der skal mærkes. Jeg mærkede den, da jeg stod i siloen på Studstrupværket og skulle tage trappe ned udenpå siloen. Pyh, ned kom jeg da, men med hjertebanken og rystende ben.

Men komfortzonen er ikke nødvendigvis der, hvor der bare er behageligt at være, det er nok mere forbundet med de vaner, som vi har bygget op. De vaner behøver ikke være behagelige. Men hvis vi ikke træder udenfor komfortzonen, er der en risiko for, at vi slår rødder. Eftersom vi ikke er træer eller planter, så er det ikke en god ide. Men hvad får vi så ud af at træde udenfor den komfortzone?

Her er mine bud: 

  • Du vil opleve nuet mere intenst, da der ikke er plads til at hvile på laurbærene. Det bliver særligt mærkbart, når du står overfor 400 kg. bullshit detektor, aka islandsk hest. Du vil nemlig opleve, at du bruger al din energi på at navigere i den nye situation sammen med hesten.
  • Din evne til at tænke kreativt og skabe innovation bliver styrket, når du træder udenfor din komfortzone. Ligesom når du bruger dine muskler, vil din innovationsevne blive styrket ved at træde udenfor komfortzonen. Det lyder simpelt, men alt hvad der skal til er en gåtur med en hest, og naturligvis en certificeret facilitator.
  • Dit potentiale bliver åbenlyst for dig og ja måske også for hesten. Men hesten er ligeglad med dit potentiale, den vil bare gerne følge en person, der kan skabe sikkerhed i en usikker situation. Bliver du i komfortzonen, finder du aldrig ud af om du rent faktisk kunne lede en hest.
  • Endelig er den der selvtillid også et element, som bare bliver bedre, når du træder udenfor komfortzonen og understøtter din udvikling. Men det er ikke al udvikling du skal følge. Nogle gange kan det være fint at være et træ og blive stående. Her er hesten også din ven, så du kan kende forskel på situationerne og sige til og fra overfor det, der styrker din udvikling eller tro på dig selv.

Jeg er overbevist om, at øvelser med heste fra jorden skaber bedre mennesker, bedre ledere og teams. Hvis du intet ved om hesten, ja så garanterer jeg, at du kommer udenfor den berømte komfortzone. Du kommer også til at mærke din kerne, og det bliver det næste tema, som jeg tager op.

Contact

Skal du med på rejsen?

Vi står klar til at skræddersy jeres forløb, så kontakt os vedr. mulige datoer.

Lederudvikling

Lederforløb kan skræddersys til jeres behov med 2-10 deltagere og fra 1-3 dages varighed. Vi afholder kurser med ledere fra en organisation eller kurser med ledere fra forskellige organisationer.

Teambuilding

Vi står klar til at hjælpe jeres team til en stærkere kommunikation og fælles mål. Der kan være op til 15 deltagere med en varighed fra et par timer til flere dage. Kontakt os for mulige datoer.

Individuel coaching

Som leder kan man have brug for et individuelt forløb, hvorfor vi også tilbyder individuelt opsatte forløb. Vi er klar med kalenderen.

RING: +45 25 700 110

Contact