#3 For the love of money money money

07/10/2019
07/10/2019 tina

Penge er en brik i vores samfund, som vi tilsyneladende ikke kan undvære. Engang sagde jeg noget naivt “fedt – det har arbejde bærer lønnen i sig selv”. Det fik både kolleger og en tillidsrepræsentant til at kigge lidt skævt til mig og med rette. For jeg får en løn for at udføre et arbejde og jeg tror faktisk ikke, at der er meget arbejde, at jeg vil udføre uden at få en løn. Men her kommer det frivillige aspekt ind. Hvis der er tilstrækkelig med mening i arbejdet, så er der områder, hvor vi gerne vil være frivillige. Jeg har været frivillig flere steder og det har altid været meget givende. Men jeg ville formentlig ikke have kunnet gøre det, hvis det ikke jeg havde et job, hvor jeg fik løn. Som leder skal du dagligt motivere dine medarbejdere til at være den bedste version af sig selv og sikre deres fortsatte udvikling.

Hvad er mening?

Mening i stillingen kan her spille en særlig rolle, hvor vi som ledere kan trække på de faktorer, der gør det frivillige arbejde værd at udføre og skaber mening. Da jeg var leder på Roskilde Internat var der så stor søgning til at være frivillig på internatet, at vi måtte have deciderede rekrutteringsrunder. En aften kom der omkring 200 mennesker og vi havde ikke plads. De stod udenfor og kiggede ind af vinduerne og alle rum var fyldt. Aspiranterne kunne se en mening med at hjælpe dyrene og ville gerne gøre det gratis. Selvom jeg i dag mener, at jeg skal have løn for mit arbejde, så er meningen også vigtig. Uden den kan jeg ikke blive i et job, selvom lønnen måtte være høj. 

Denne uges staldtip er derfor: Betal din medarbejder den rette løn. Brug så resten af tiden på at sikre, at tingene giver mening for den medarbejder. For når vi mennesker føler vi gør en forskel, så går vi langt. Det underbygges også flere steder, hos Krifa, apvportalen og detdumærker

Hvad er så den rette løn? Der er sikkert mange, der kan hjælpe dig med det, når du er leder. Men du har overblikket over medarbejdernes lønninger. Hvis du ser noget, der ikke harmonerer, så skal du gøre noget ved det. 

Jeg har brug for min løn

Samfundet er sådan indrettet, at jeg har brug for min løn til at sikre et sted at bo, klude til kroppen, heste, mad – ja alle de ting, man ikke kan leve uden. Billedet er fra Voldbyholt – vores gård, hvor vi afholder kurser, samarbejder og bor. Uden penge havde vi aldrig fået den. Alligevel er de bedste ting gratis, selvom vi elsker penge og det, der følger med. Det giver os mulighed for at indfri vores drømme og det har muliggjort, at jeg kunne starte min virksomhed som anpartselskab. Det sender et godt signal til kunder og samarbejdspartnere. Penge har betydet, at jeg har kunnet købe heste og skræddersy kurser til organisationer, der vil autentisk lederskab og relationer i deres teams. For mig er pengene midlet til at nå målet og dermed skabe mening i hverdagen. Jeg går stadig ind for #flerehesteiledelse og jeg er blevet spurgt om jeg mener det helt bogstaveligt. Det kan du få svar på i et af de kommende staldtip. Hvis du ikke kan vente, så er du velkommen til at ringe til mig på 25700110. 

Contact

Skal du med på rejsen?

Vi står klar til at skræddersy jeres forløb, så kontakt os vedr. mulige datoer.

Lederudvikling

Lederforløb kan skræddersys til jeres behov med 2-10 deltagere og fra 1-3 dages varighed. Vi afholder kurser med ledere fra en organisation eller kurser med ledere fra forskellige organisationer.

Teambuilding

Vi står klar til at hjælpe jeres team til en stærkere kommunikation og fælles mål. Der kan være op til 15 deltagere med en varighed fra et par timer til flere dage. Kontakt os for mulige datoer.

Individuel coaching

Som leder kan man have brug for et individuelt forløb, hvorfor vi også tilbyder individuelt opsatte forløb. Vi er klar med kalenderen.

RING: +45 25 700 110

Contact