#2 Mere to the point

23/09/2019
23/09/2019 tina

Som leder skal du huske at fortjene dit lederskab, men du skal også huske, at du er ikke dommer, men leder – for mig er der en væsentlig forskel.  Du skal derfor indtænke, hvordan du fortjener dit lederskab i dag og hvad vil du gøre for at fortjene det i morgen. Når jeg rider, er jeg den, der sætter begrænsningen for hesten. Det er du også som leder, men også den, der skaber retningen og motivationen.

Sig det højt

I dag siger jeg højt for mig selv, hvad jeg gerne vil træne med hesten. Selvom den muligvis ikke forstår mig, så hjælper det mig til at få mit billede i hovedet til at komme i kroppen. Så kan jeg nemmere vise hesten, hvad jeg gerne vil have den til at gøre. Sådan er det også med ledelse, jo mere konsistens vi som mennesker oplever fra et andet menneske, jo nemmere er det at opbygge tillid. 

Tillid og handling

For mig har det alle dage handlet om at komme til sagen og være handlingsorienteret. Verden er dog ikke altid sådan indrettet, at der findes en løsning og dermed handling til alt. Derfor skal man nogle gange vende de lyttende ører til medarbejderne og til lederkollegerne. Det er en måde at fortjene sit lederskab på og vigtigst af alt er for mig at være konsistent. Det er med til at skabe tillid til dig som leder og som person. Jeg har haft som mål, at mine medarbejdere ved, hvor de har mig. 

Mit andet staldtip er, at du skal være konsistent og tydelig i din ledelse. Giv den advarsel eller påtale, hvis det er nødvendigt. Lad være med at gøre ingenting, for det er måske det værste, at du kan gøre. Lyt til medarbejderen og sørg for at bane vejen for vedkommende. Hvis du ser et popcorn, der er på vej til at poppe, så pop det. 

Så derfor mere to the point, så fortjener du dit lederskab. Så ved du også, at du har gjort, hvad du kunne. Til tider oplever jeg samarbejder, der bliver afsluttet, uden at begge parter, har gjort hvad de kunne. Men hvis du har været til stede i dit lederskab, er du også med til at fortjene det. 

Fortjen dit lederskab

Hvordan fortjener du dit lederskab og mindst lige så interessant, hvornår du ikke gør. For det er der, at din reflektion skal træde op og sikre, at du er til the point. Hverdagens leder ved, at vi aldrig altid er den gode leder eller den dårlige. Vi er mennesker med ansvar for andre mennesker og deres udvikling. Brug #flerehesteiledelse #hverdagensleder, når du deler dine oplevelser. Næste uge skal vi kigge nærmere på kærligheden til penge, og hvorfor den er vigtig. 

Contact

Skal du med på rejsen?

Vi står klar til at skræddersy jeres forløb, så kontakt os vedr. mulige datoer.

Lederudvikling

Lederforløb kan skræddersys til jeres behov med 2-10 deltagere og fra 1-3 dages varighed. Vi afholder kurser med ledere fra en organisation eller kurser med ledere fra forskellige organisationer.

Teambuilding

Vi står klar til at hjælpe jeres team til en stærkere kommunikation og fælles mål. Der kan være op til 15 deltagere med en varighed fra et par timer til flere dage. Kontakt os for mulige datoer.

Individuel coaching

Som leder kan man have brug for et individuelt forløb, hvorfor vi også tilbyder individuelt opsatte forløb. Vi er klar med kalenderen.

RING: +45 25 700 110

Contact