#1 Staldtip til hverdagens ledere

16/09/2019
16/09/2019 tina

Staldtip

Et staldtip i overført betydning er et særlig godt råd eller forslag, der gør det muligt at klare sig bedre. Jeg kommer nu med en serie af staldtips til dig, der vil være en bedre leder. Følg med her og start ugen med mit staldtip. Det efterfølges af Onsdags Overvejelser. For mig er der ikke en rigtig og forkert vej, det afhænger af menneskerne og situationen. Der skrives så meget om den gode leder og den dårlige leder, som kan give inspiration. Men ingen af os er altid den gode leder eller aldrig den dårlige leder. Derfor vil jeg gerne skrive mine staldtips til hverdagens leder, hvor der er såvel gode som dårlige dage. Målet er at få så mange gode dage som muligt, som hverdagens leder.

Min første pony

Min første konkurrencepony var sort og hvid. Det symboliserede ganske godt, hvordan jeg som barn så verden. Det var enten eller, hvilket til tider har betydet, at jeg har handlet kompromisløst. Den lærte mig også nuancerne og alt det, der er mellem det sorte og det hvide. Cheri, som den sortbrogede pony hed, lod mig aldrig hvile på laurbærrene. Hver dag var en dag, hvor jeg skulle fortjene at være leder for hende. Det har givet en vis konsistens i mit lederskab som voksen. Ledelse er ikke rolle, hvor man kan hvile på tidligere tiders resultater eller rideture, hvor det var gået godt. Lederskabet skal fortjenes – hver dag. Hvordan gør man så det? Jeg arbejder med balance mellem mit hoved og min krop. Til det hjælper hesten mig i det daglige. Det kan være svært i en digitaliseret hverdag, hvor alt foregår via devices – specielt hvis man er vild med at være på mailen eller nettet.

Hesten sikrer, at du kommer i din krop og mærker, hvem du er. Dine naturlige instinkter træder frem og du kommer naturligt udenfor din komfortzone, også selvom du er vant til heste. Det betyder meget for dig, dine omgivelser og dem, som du leder. Samtidig træner du din evne til at være her og nu samt at træffe beslutninger – det gør dig til en bedre leder. Derfor argumenterer jeg for flere heste i ledelse og har startet en række staldtips til dig, der gerne vil reflektere over din lederskab.

Mit første staldtip kommer her:

Gå fra hoved til krop hver dag og gør det til en vane. Det giver dig overskud til at træffe beslutninger og bevare roen i pressede situationer. Kan du kombinere det med naturen, så bliver det bare endnu bedre.

Jeg sætter heste ud hver morgen og det er den perfekte start på dagen for mig. Så min dag starter i kroppen sammen med hestene i naturen. En gang startede jeg altid med at tjekke mails for at se, hvad der var sket siden, at jeg gik i seng. Som oftest var der ikke sket ret meget, og jeg havde haft bedre af at gå en tur eller lave yoga. Det har jeg valgt at lave om på, og det kan du også. Del dine oplevelser og råd med #flerehesteiledelse og #hverdagensleder, så vi alle kan få inspiration til at blive bedre ledere og udøve bedre ledelse.

Contact

Skal du med på rejsen?

Vi står klar til at skræddersy jeres forløb, så kontakt os vedr. mulige datoer.

Lederudvikling

Lederforløb kan skræddersys til jeres behov med 2-10 deltagere og fra 1-3 dages varighed. Vi afholder kurser med ledere fra en organisation eller kurser med ledere fra forskellige organisationer.

Teambuilding

Vi står klar til at hjælpe jeres team til en stærkere kommunikation og fælles mål. Der kan være op til 15 deltagere med en varighed fra et par timer til flere dage. Kontakt os for mulige datoer.

Individuel coaching

Som leder kan man have brug for et individuelt forløb, hvorfor vi også tilbyder individuelt opsatte forløb. Vi er klar med kalenderen.

RING: +45 25 700 110

Contact